HoloZcan logo

A HoloZcan projekt célja egy Deep-learning-gel támogatott holografikus mikroszkópiás eljárás kidolgozása a biológiai veszélyek terepen történő felderítésére.

A projekt új megoldást kínál a közbiztonság területén dolgozó szereplők (rendőrség, katasztrófavédelem és egyéb közbiztonságért felelős egységek, kritikus infrastruktúrák szolgáltatói) számára a biológiai veszélyek autonóm észlelésére. A kórokozók és egyéb mikroszkopikus tartományba eső részecskék automatikus érzékelésére képes nagy felbontású hordozható érzékelőrendszer kifejlesztésével a projekt jelentősen javítja a CBRN szakemberek bio-aeroszol érzékelési/mérési képességeit és veszély esetén elősegíti a gyors reagálást.

Az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programja által finanszírozott HoloZcan konzorcium öt különböző uniós ország kilenc szerveztét tömöríti.

A DataSenseLabs a konzorcium tudományos koordinátora, illetve a képalkotási és mesterséges intelligencia szoftver fejlesztési munkafolyamatban résztvevő fejlesztő partner.

A projekt weboldala (angol nyelven) / A projekt Cordis weboldala (angol nyelven) / A projekt Twitter oldala (angol nyelven) / A projekt LinkedIn oldala (angol nyelven)

 


European Union Horizon 2020 programme

Ezt a projektet az Európai Unió Horizon 2020 Kutatási és Innovációs programja támogatja. Szerződésszám: 101021723.